جامعه یمن جامعه ای قبیله ای است که در آن رسم و عرف قبیله ،گاه حتی از قانون دولتی الزام آورتر است.قبایل در این جامعه فراتر از فعالیت فرهنگی و جامعه پذیری،شاید موثر ترین نهاد برای ورود به زندگی سیاسی باشند.
بسیاری از مقامات دولت یمن از قبایل سرشناس و اثر گذار یمنی هستند و افراد از آزادی های قابل توجهی برخوردارند،سران قبایل سالن هایی دارند و در آن با دعوت کردن مهمان ها به بحث ها و انتقادات آزاد سیاسی می پردازند و بسیاری از افراد سیاسی آینده در این مجالس تربیت می شوند.
در واقع قدرت قبایل و قبیله ای بودن جامعه،قدرت اعمال نفوذ دولت و حرکت آن به سمت اقتدار گرایی را مهار می کند و دولت توان ایفای نقش برتر در زمینه آموزش ، شکل دادن و هویت ملی را نداشته است.
در یمن زنان توانسته اند به پست های سیاسی قابل توجهی دست پیدا کنند و یمن از اولین کشورهای عربی بود که زنان در آن به وزارت رسیده اند.در سال 2006 یک قاضی زن به ریاست دیوان عالی این کشور منصوب شد و رهبران یمن نقش زنان را در تحولات اجتماعی و سیاسی پذیرفته اند.این در حالی است که در عربستان و سایر کشورهای حاشیه خلیج فارس حقوق زن تضییع می شود و حتی به زنان اجازه رانندگی ،خرید و … را نمی دهند . در یک فتوای وهابی ها آمده است که وقتی شوهر همسر در خانه نباشد زن حق روشن کردن کولر را ندارد تا همسایگان از حضور زن در خانه اش مطلع نشوند!!!
نظر از: معتکف [عضو]

فرم در حال بارگذاری ...
جالب بود.موفق باشید